Schimmel

Chiel kitafdichtingen - Schimmel
Chiel kitafdichtingen - Schimmel
Chiel kitafdichtingen - Schimmel

Schimmels zijn schadelijk voor mensen en in het bijzonder voor mensen met astmatische problemen. De meestal zwart maar ook oranje en gele verkleuring zijn de uitwerpselen van micro-organisme. Smerig of niet. Werkelijk verbluffend om te zien hoe de schimmel voor je neus verdwijnt.

Er zijn middelen in de winkel te verkrijgen die doen wat ze beloven maar eigenlijk iets te veel doen. Uit onderzoek naar dit product is gebleken dat deze producten glazuur van de tegels en het tussenliggend voegwerk aantasten, ondanks dat ze beloven dat dit niet gebeurt. Ik heb zelf een ervaring met dit product meegemaakt waarbij zelfs in natuursteen een volledig gat is ontstaan doordat dit middel is toegepast en de bewoner het was vergeten af te spoelen. In de professionele sector vertrouw ik al jaren op het product wat mijn leverancier (waar ik ook mijn kitten vandaan haal) mij levert. Deze antischimmel vloeistof heeft als enig doel de micro-organisme die de schimmel veroorzaakt te doden zonder aantasting van glazuur of voegwerk. Nu kan je natuurlijk zeggen ”tuurlijk, wat maakt jouw spullen nou zo anders?” Uit de praktijk weet ik dat dit product werkt. Dankzij de zilver technologie. Zilver is een al sinds honderden jaren bekend antimicrobial werkstof en wordt vandaag de dag op grote schaal in zalven en creme’s voor de genezing van wonden en ook oogdruppels toegepast. Zilver is ongevaarlijk voor mens en milieu.

Het is bekend dat micro- organismen geen resistentie tegen zilver kunnen ontwikkelen, dat wil zeggen dat ze niet aan de werkzame stof gewend kunnen raken. De werking blijft dus behouden. In tegenstelling tot gebruikelijke schimmelbestrijdingsmiddelen wordt de zilver-technologie ook bij sterke waterbelasting niet uitgewassen en kan zodoende over een langere perioden zijn werking uitvoeren. Dit product wordt ook in zwembaden toegepast. Daarnaast is voorlichting over goed ventileren en zorgen dat je de schimmel wegblijft ook iets wat bij de meeste uitblijft.

Heeft u vragen over schimmel of een andere vraag?
Gebruik dan onze contactformulier of neem contact met ons op via onderstaande opties.

info@chielkitafdichtingen.nl | 0623397079